Arcaşii din judeţ au urcat pe podium şi au bătut recorduri la naţionalele de sală

După o perioadă de pregătire destul de încărcată, sportivii secţiilor de tir cu arcul de la Clubul Sportiv Municipal Suceava şi Clubul Sportiv Școlar din Rădăuţi au debutat, în weekend, în competiţiile naţionale din acest an, la Campionatul Naţional pentru seniori şi juniori I, ce s-a desfăşurat la Deva. Ca de fiecare dată, sportivii pregătiţi de antrenorii Alexandru Deneş, Roza Deneş şi Ioana Trufin au avut un parcurs excelent şi au câştigat în total un număr de 13 medalii naţionale, nouă fiind la juniori I şi patru la seniori, atât în probele individuale, cât şi-n cele pe echipe. Astfel, în competiţia juniorilor I s-a remarcat Tudor Buzilă, de la CSȘ Rădăuţi, sportiv ce a câştigat titlul de campion naţional, asta deşi este încă la cadeţi, fiind şi component al lotului naţional la această categorie de vârstă. Mai mult, Tudor a reuşit în calificări să doboare la un punctaj destul de mare două recorduri naţionale, atât la cadeţi, cât şi la juniori I, el urcând mai apoi de trei ori pe podium. Tudor Buzilă a câştigat aurul şi-n concursul juniorilor I pe echipe, alături de colegii săi Cosmin Sbierea şi Cristian Chiprianov, dar şi-n concursul mixt, alături de Alexandra Forray.

CSȘ Rădăuţi s-a remarcat prin sportivii săi şi-n competiţia feminină. Astfel, la individual, rădăuţencele au ocupat toate cele trei locuri ale podiumului la junioare I, Ilinca Fecioru câştigând aurul, Anda Halus argintul, iar Sabina Dia bronzul. Fetele de la Rădăuţi au reuşit şi trei medalii în probele pe echipe. La junioare I, Mădălina Amăiestroaie, Sabina Dia şi Adina Ilică au câştigat argintul, Ilinca Fecioru, Anda Halus şi Adina Ilincă au luat medalia de bronz, în timp ce-n concursul pe echipe la senioare, Alexandra Forray, Anda Halus şi Sabina Dia au devenit vicecampioane naţionale.     

Secţia de tir cu arcul de la CSM Suceava a avut patru medalii la aceste naţionale de sală, toate la seniori. În concursul individual, Andrei Dănilă a câştigat medalia de argint, rădăuţeanul reuşind să devină şi campion naţional în concursul pe echipe, alături de Misha Kostash şi Tudor Buzilă.

În concursul feminin pe echipe, CSM Suceava a luat bronzul cu o echipă formată din Ioana Trufin, Ilinca Fecioru şi Mădălina Amăiestroaie, în timp ce-n competiţia pe echipe mixte, Ioana Trufin şi Misha Kostash au ocupat locul II.

„Sportivii noştri au muncit mult în această perioadă, iar rezultatele s-au văzut în evoluţia lor la acest campionat. Vom merge pe acelaşi sistem de pregătire şi-n continuare, când ne pregătim şi pentru competiţiile internaţionale. Deşi toţi sportivii noştri s-au comportat foarte bine, pot să spun că Tudor Buzilă a ieşit în evidenţă prin locurile câştigate în faţa unor adversari mai mari ca vârstă, dar mai ales pentru faptul că a doborât două recorduri naţionale, la o diferenţă destul de mare de cele anterioare”, a explicat antrenoarea arcaşilor de la CSM Suceava, Roza Deneş.

În perioada 16 – 18 martie, tot la Deva, arcaşii celor două cluburi din judeţul Suceava vor lupta pentru medalii la Campionatul Naţional Indoor, rezervat juniorilor II, cadeţilor şi copiilor.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.