Sportivii de la CSM Suceava şi CSŞ Rădăuţi s-au remarcat la Cupa României

Sportivii secţiilor de tir cu arcul de la Clubul Sportiv Municipal Suceava şi Clubul Sportiv Şcolar din Rădăuţi au evoluat cu succes la Cupa României în aer liber, o competiţie rezervată seniorilor, juniorilor şi cadeţilor, ce s-a desfăşurat în complexul Olimpia din Bucureşti. La cadeţi, CSŞ Rădăuţi a avut o medalie de aur prin Tudor Buzilă, o medalie de argint prin Alexandra Forray şi una de bronz prin sportiva Mădălina Amăistroaie. În concursul rezervat juniorilor, Mădălina Amăistroaie a reuşit să câştige medalia de aur, dar şi o medalie de bronz în proba pe echipe mixte, unde a tras împreună cu Alexandru Popescu, sportivi antrenați de Andrei Dănilă și Ioana Trufin.     

În concursul rezervat seniorilor, CSM Suceava a câştigat patru medalii prin sportivii săi, una de aur prin Andrei Dănilă şi una de bronz prin Elena Gheorghiţă, la individual, dar şi două de argint în proba pe echipe mixte, prin Andrei Dănilă şi Mădălina Amăistroaie, şi-n proba pe echipe senioare, prin Mădălina Amăistroaie, Elena Gheorghiţă şi Ioana Trufin. 

„Acest concurs reprezintă ultima competiţie de verificare înainte de Campionatul Mondial de Tineret de la Madrid (19-24 august) unde România va participa cu o echipa de cadeţi şi una de cadete, de la CSŞ Rădăuţi fiind în lotul naţional Tudor Buzilă, Mădălina Amăistroaie şi Ilinca Fecioru. Cadeţii urmează să plece pe 4 iulie într-un cantonament de pregătire la Bucureşti La finalul cantonamentului vor participa la Cupa Europeană de Tineret (17-21 iulie), ce este organizată în Bucureşti de Federaţia Română de tir cu arcul, o competiţie de nivel înalt european, cu aproximativ 200 de participanţi.

„Mulţumim Primăriei municipiului Suceava şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul acordat în desfăşurarea activităţii în cadrul secţiei de tir cu arcul a CSM Suceava”, a declarat antrenoarea şi sportiva de la CSM Suceava Ioana Trufin.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.