CSM Suceava a încheiat sezonul de glonţ cu cinci medalii naţionale

Sportivii secţiei de tir sportiv de la Clubul Sportiv Municipal Suceava, pregătiţi de antrenorul Ştefan Buiucliu, au încheiat în forţă anul competiţional, la finalele Campionatului Naţional de Tir Sportiv puşcă glonţ pentru tineret şi seniori, ce au avut loc la Poligonul „Iosif Sârbu” Bucureşti. Concursul a avut parte de o participare masivă a sportivilor de ţară, nivelul tehnic fiind unul foarte ridicat, toate probele fiind olimpice. În competiţia individuală masculină la tineret, sportivul Alexandru Bahan, de la CSM Suceava, a avut un parcurs foarte bun şi a ajuns în finala probei de 60 focuri culcat. Sportivul sucevean a condus la punctaj până aproape de final, dar a fost devansat de campionul european şi recordman mondial Dragomir Iordache, de la Poli Iaşi, în final terminând pe poziţia a treia. Alexandru Bahan, alături de colegii Marius Zelici, Alexandru Coturbaş şi rezerva Cristian Bicla, a reuşit să câştige medalia de bronz cu echipa în proba de 60 de focuri culcat. Echipa masculină de la CSM Suceava a confirmat forma bună şi-n proba de 3x40 de focuri, unde a câştigat trei titluri de vicecampioană a României la 40 focuri picioare, 40 focuri genunchi şi 3x40 de focuri.

În proba individuală de 3x40 de focuri, Alexandru Bahan a fost aproape de o nouă medalie, dar în final a ocupat locul cinci.

Andreea Rapciuc şi-a doborât două recorduri personale

Componentă a lotului naţional de senioare a României, sportiva Andreea Rapciuc, pregătită la CSM Suceava de antrenorul Ştefan Buiucliu, a avut parte de o competiţie cu un nivel foarte ridicat şi a fost la doar 1,6 puncte de medalia de argint în proba 60 de focuri culcat senioare, unde a ocupat locul cinci. În proba de 3x20 focuri, suceveanca a terminat a noua şi chiar dacă n-a urcat pe podium a reuşit să-şi doboare două recorduri personale, păstrându-şi în acelaşi timp locul în lotul naţional de senioare.

„Secţia de tir sportiv a CSM Suceava, sprijinită de Consiliul Local şi Primăria Suceava, a reuşit din nou să urce pe podiumul naţionalelor prin sportivii săi. Aceste rezultate foarte bună au fost posibile datorită implicării tuturor sectoarelor de la club şi a calităţilor şi seriozităţii sportivilor noştri. Alexandru Bahan a fost două treimi din finală peste campionul european, şi asta ne dă speranţe în viitor, iar Andreea a stabilit două recorduri personale şi a rămas în lotul naţional de senioare”, a explicat antrenorul Ştefan Buiucliu.

Tiriştii din judeţ nu vor întrerupe pregătirea, ci se vor pregăti pentru noul sezon la aer comprimat, ce va începe în luna octombrie. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.