CSM Suceava s-a clasat pe locul 3 la un turneu din Ucraina

chipa de volei masculin a Clubului Sportiv Municipal Suceava a participat în weekendul trecut la un interesant turneu de pregătire în Ucraina. Competiţia, intitulată Cupa Zalyea Sneatiskogo, s-a desăşurat în localitatea Zalukcia din zona Ivano-Frankivsk şi a adunat la start opt echipe, care au fost împărţite de organizatori în două grupe. Un lucru inedit este acela că întrecerea a avut loc în aer liber, în parcul orăşenesc. Sucevenii au aliniat la acest turneu un lot de jucători foarte tineri, care au avut şansa să-şi măsoare forţele cu adversari de mare valoare, foşti şi actuali componenţi ai loturilor naţionale din Ucraina.

Formaţia CSM Suceava, pregătită de profesorul Victor Pancu, ajutat de fostul jucător Dan Semenciuc, a învins în primul joc gruparea Norator Hlemniţk cu 3-2, pentru ca apoi să fie învinsă cu acelaşi scor de formaţia Zalukcia I, echipă din care a făcut parte şi căpitanul naţionalei Ucrainei. În al treilea joc, care s-a jucat în sistemul cel mai bun din trei seturi, CSM Suceava a trecut de Nova Suliţa cu 2-1. În finala pentru locurile III-IV, CSM Suceava a învins Zalukcia II, cu 3-2.

„Competiţia, organizată cu prilejul Zilei Constituţiei din ţara vecină, a fost un bun prilej de întărire a relaţiilor de prietenie dintre zona noastră, a Sucevei, şi Ucraina şi o ocazie de promovare a turismului din zona Bucovinei. Echipa noastră a lăsat o impresie pozitivă, organizarea a fost la superlativ, aşa că vom răspunde de fiecare dată cu plăcere invitaţiilor pe care le vom primi pe viitor din această parte a Ucrainei. Din păcate, când am ajuns acasă am avut parte de un episod nefericit, constatând că vestiarul nostru de la sala Unirea a fost călcat de hoţi”, a declarat profesorul Victor Pancu.

Din lotul formaţiei CSM Suceava care a participat la turneul din localitatea Zalukcia, din zona Ivano-Frankivsk, au făcut parte sportivii Tudor Orăşanu, Robert Pietraru, Marius Gontariu, Cosmin Andone, Emanuel Amariei, Vlăduţ Mihuţ şi Dan Lupuleasa.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.