tiri • Sport CSM Suceava s-a impus în primul meci al fazei I a play-off-ului în fața echipei Știința București

Sala ”Unirea” a găzduit la sfârșitul săptămânii trecue primul meci din cadrul fazei I a play-off-ului seriei est a Diviziei A2 de volei masculin dintre CSM Suceava și Știința București. La capătul unui joc mai echilibrat decât se anticipa, gazdele s-au impus cu 3-0 (13, 28, 20).

Primul set a durat mai puțin de 20 de minute, bucureștenii ”trezindu-se” abia când tabela de marcaj arăta scorul de 8-1. La al doilea time-out tehnic elevii profesorului Victor Pancu conduceau cu 16-7, pentru ca setul să și-l adjudece la 13. În setul al doilea, oaspeții s-au mobilizat exemplar și, beneficiind și de evoluția mai lejeră a sucevenilor, s-au ”ținut” aproape de adversarii lor. La scorul de 24-22 în favorea gazdelor, cei de la Știința Bucureștu au reclamat acordarea ultimelor două puncte sucevenilor de arbitru și au inflamat oarecum spiritele. Aceste nemulțumiri i-au destabilizat puțin pe jucătorii de la CSM Suceava care au pierdut trei puncte la rând. Așadar, Știința București a avut o primă minge de set la 25-24 în favoarea lor, pentru ca mai apoi ei să beneficieze de încă trei!.Fără să-și piardă cumpătul, sucevenii au egalat de fiecare dată,Gontariu și mai ales tânărul Lupuleasa reușind să ”rezolve” atacurile. Plusul de experiență a contat pe finalul acestui al doilea set și CSM Suceava l-a acontat cu mari emoții cu 30-28.

Și al treilea set a fost echilibrat o bună bucată de timp, după care gazdele au luat un mic avantaj pe care nu l-au mai cedat până la fluierul de final. În primul meci al turneului play-off al seriei est a Diviziei A2 de volei masculin, așadar CSM Suceava – Știința București 3-0. În această primă fază a play-off-ului, la fel ca și la cele ce vor urma, se joacă după sistemul cel mai bun din trei partide, avantaj având formația clasată mai bine la finele sezonului regulat care poate juca de două ori pe propriul teren. Deci după acest prim succes, CSM Suceava va evolua săptămâna viitoare la București împotriva celor de la Știința, pentru ca apoi, în eventualitatea unei înfrângeri, să se mai dispute un meci decisiv la Suceava.

Pentru CSM Suceava în partida cu CSM București au evoluat: Sasu, Orășanu, Giurcă, Pietraru, Gontariu, Mihuț, Lupuleasa, Tănasă și Amariei. Din lotul formației sucevene la acest meci a lipsit Lucian Huțuleac.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.