CSM Suceava va disputa ultima fază a play-off-ului la începutul lui aprilie

Echipa de volei seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava se află în această perioadă într-o pauză competiţională de aproximativ trei săptămâni, dar continuă pregătirea la sala Unirea pentru următoarea fază a play-off-ului din Divizia A2, seria est. După terminarea sezonului regulat în eşalonul secund, elevii antrenorului Victor Pancu au intrat în prima fază a turneului play-off, în care au întâlnit formaţia CSU Ştiinţa Bucureşti, o fază eliminatorie în care merge mai departe cel ce câştigă două din cele trei meciuri programate. Sucevenii au reuşit să se impună în primul meci cu 3 - 0 la seturi pe teren propriu, iar mai apoi şi-au asigurat calificarea mai departe după o nouă victorie în deplasare, cu scorul de 3 - 1 la seturi. În faza următoare se vor întâlni câştigătoarele din prima fază şi primele două clasate la finalul returului, ce s-au calificat direct deoarece sunt doar şase echipe în serie. Astfel, pe lângă CSM Suceava şi CS Rapid Bucureşti vor mai fi Ştiinţa Bacău şi Steaua Bucureşti, toate patru urmând să se întâlnească în cadrul unui turneu şi să joace fiecare cu fiecare. Turneul a fost programat în perioada 8-10 aprilie, iar licitaţia pentru organizarea lui va fi pe 23 martie, Bacăul sau Steaua având şansele cele mai mari, dar şi interes, mai ales că şi-au propus promovarea în primul eşalon. Primele două clasate la acest final four vor merge la turneul de baraj pentru promovare, unde se vor lupta cu câştigătoarele din seria vest pentru cele două locuri în Divizia A1.

„Deşi avem o perioadă mai lejeră, fără meciuri oficiale, noi ne pregătim în continuare. Este bine că şi componenţii noştri au ocazia să-şi rezolve problemele cu şcoala, cu examenele sau cu recuperările pentru zilele când au lipsit din cauza meciurilor din campionat. Deşi nu avem ca obiectiv promovarea, deoarece nu avem resursele necesare să ne permitem acest lucru, noi vom merge la turneu şi vom juca la fel cum am făcut-o şi-n sezonul regulat, cele trei meciuri fiind foarte utile mai ales pentru jucătorii tineri, ce au nevoie de experienţă”, a explicat antrenorul Victor Pancu. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.