CSM Suceava va juca la Bacău în turneul ce va duce două echipe în barajul de promovare

Echipa de volei seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava se află pe final de campionat în divizia A2, seria de est. După meciurile din sezonul regulat, în urma cărora au terminat pe locul III, elevii antrenorului Victor Pancu au disputat primul tur din play-off în compania celor de la CSU Ştiinţa Bucureşti. CSM-ul a reuşit să câştige ambele întâlniri cu bucureştenii şi să se califice mai departe în faza a doua, şi anume turneul ce va stabili cele două echipe din seria de est ce vor participa la turneul de baraj pentru promovarea în primul eşalon al României. Zilele trecute, Federaţia Română de Volei a stabilit ca turneul din faza a doua a play-off-ului să se desfăşoare la Bacău, în perioada 8 - 10 aprilie. Pe lângă suceveni, la acest turneu vor mai participa primele două clasate, Steaua Bucureşti şi gazdele de la Ştiinţa Bacău, dar şi cei de la Rapid Bucureşti. După evoluţiile din acest campionat, Steaua şi Bacăul pleacă favorite la cele două locuri ce duc la barajul de promovare, ele fiind şi singurele ce şi-au propus să promoveze în acest an, drept pentru care au investit mulţi bani în jucători şi condiţiile de pregătire.

Sucevenii pleacă cu şansa a treia de a merge mai departe, dar oricum nu se gândesc la promovare, deoarece nu au condiţiile Bacăului sau ale Stelei şi chiar dacă ar ajunge în prima ligă ar fi obligaţi să renunţe, costurile din prima divizie fiind mult mai mari decât cele din eşalonul secund.

„Deşi nu ne-am propus şi nu avem posibilităţi să mergem în prima divizie noi vom merge la Bacău şi ne vom juca şansa. Acest turneu este un  prilej foarte bun pentru jucătorii tineri să progreseze, mai ales că vom juca împotriva a două echipe tari, ce au în componenţă jucători experimentaţi, ce au jucat mulţi ani în Divizia A1. Nu am avut posibilitatea de a face meciuri de pregătire înaintea acestui turneu, dar ne antrenăm în continuare pentru a fi într-o formă sportivă cât mai apropiată celei din sezonul regulat”, a explicat antrenorul Victor Pancu.

În acest moment, sucevenii au un singur jucător cu probleme medicale, Lucian Huţuleac, dar tehnicianul sucevean speră să-l aibă în lot la turneul de la Bacău.

Turneul din faza a doua a play-off-ului se va desfăşura în sistemul fiecare cu fiecare, primele două clasate urmând să se întâlnească la turneul de baraj pentru promovare cu celelalte două clasate din seria de vest, primele două urmând să promoveze. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.