Alexandru Orest Raţă, noua speranţă a voleiului sucevean

Voleiul sucevean a avut întotdeauna un rezervor de talente în zona Bucovinei, mulţi tineri reuşind să ajungă la marea performanţă. Dovadă clară a acestui fapt este că echipa de seniori a CSM Suceava este şi în prezent alcătuită în mare majoritate din sportivi născuţi pe aceste meleaguri.
În ultimii ani, pentru că nu a avut „forţă” să se lupte pentru promovarea în primul eşalon valoric al voleiului românesc, formaţia fanion a judeţului Suceava s-a axat pe promovarea tinerei generaţii. Ultimul jucător care se anunţă a fi o mare speranţă a voleiului sucevean este Alexandru Orest Raţă. Tânărul în vârstă de doar 16 ani a fost selecţionat şi pregătit la CSS Suceava de profesorul Tudor Orăşanu, nimeni altul decât liberoul grupării CSM Suceava. Sportivul are deja peste 1,90 şi a fost convocat la lotul naţional de cadeţi al României.
„Apariţia acestor tinere talente nu face decât să ne bucure pentru că scopul nostru principal este acela de a promova juniorii de valoare şi a-i „căli” pentru confruntările din voleiul „mare”. Îl felicit pe Tudor Orăşanu pentru „ochiul” său şi sper ca în cel mai scurt timp Alex Raţă să facă pasul spre marea performanţă” a declarat profesorul Victor Pancu, antrenorul echipei de volei masculin CSM Suceava.

 

Sursa foto + text: svnews.ro

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.