CSM Suceava participă la turneul ce va stabili echipele calificate la barajul pentru promovare

Echipa de volei seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava va participa de vineri şi până duminică la faza a doua a play-off-ului seriei de est din Divizia A2, un turneu la care vor evolua cele patru echipe calificate după prima fază a play-off-ului. Competiţia va avea loc la Bucureşti, de unde sunt trei din cele patru echipe participante, Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti şi CSU Știinţa Bucureşti. Până ieri, oficialii echipei sucevene nu au ştiut dacă echipa va participa la acest turneu şi asta din cauza lipsei banilor pentru această deplasare.

Directorul Clubului Sportiv Municipal Suceava, Vasilică Băiţan, a explicat faptul că CSM-ul nu are în acest moment nici un ban în cont pentru activităţile sportive, deoarece bugetul de la minister a venit doar pentru cheltuielile salariale, dar are speranţe că zilele viitoare se va primi şi bugetul pentru sporturi.

Din această cauză, echipa a trebuit să găsească sprijin la diferiţi sponsori sau să împrumute bani, aşa cum s-a întâmplat de foarte multe ori la cam toate sporturile din Suceava. În eforturile de a ajunge la acest turneu, voleibaliştii suceveni au fost ajutaţi de firma SUCT Suceava, mai exact de managerul Dumitru Popescu, om de afaceri ce este alături de voleiul sucevean de o bună bucată de vreme şi care a ajutat echipa mai ales în momentele dificile.  

„Mergem la acest turneu să jucăm şi să luptăm pentru unul din cele două locuri ce duc la turneul de baraj pentru promovare. Jucătorii sunt pregătiţi şi sper să facem o figură frumoasă, deşi va fi destul de greu, mai ales că jucăm la Bucureşti, cu trei echipe din Bucureşti şi, mai mult, nu avem un antrenament de acomodare cu sala. Era să nu ne mai prezentăm din cauza lipsei banilor la acest moment, dar până la urmă am reuşit să ne descurcăm şi aici mulţumim domnului Dumitru Popescu de la firma SUCT, care ne-a ajutat şi ne ajută în continuare în activitatea noastră”, a explicat antrenorul Victor Pancu.

La turneul de la Bucureşti, din lotul echipei sucevene va lipsi un singur jucător, juniorul Alexandru Raţă, sportiv ce se află în cantonament cu naţionala sub 19 ani a României, cu care se pregăteşte pentru Campionatul European.

CSM Suceava va debuta vineri la turneul de la Bucureşti, cu un meci în compania celor de la CSU Știinţa Bucureşti, de la ora 15.30, oră la care va juca şi sâmbătă, împotriva celor de la Rapid Bucureşti, urmând ca duminică, de la ora 13.00, să evolueze în compania principalei favorite la promovare, Dinamo Bucureşti. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.