Eduard Cazacu este al şaselea junior de la LPS Suceava legitimat şi la seniorii de la CSM Suceava

Echipa de volei seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava promovează în masă jucători ce sunt juniori I şi chiar juniori II, ce provin de la Liceul cu Program Sportiv Suceava. Întâmplarea face ca noul antrenor al seniorilor de la CSM Suceava, Tudor Orăşanu, să fie şi antrenorul echipelor de cadeţi şi juniori I de la Liceul cu Program Sportiv. Deoarece n-au bani să aducă jucători cu experienţă din ţară, oficialii echipei de seniori au la dispoziţie doar varianta promovării şi a creşterii juniorilor locali. Acest lucru este foarte util pentru tinerii jucători, ce astfel au ocazia să crească în valoare mult mai repede şi să capete experienţă în meciuri cu adversari mult mai valoroşi, fapt ce s-a dovedit că-i ajută şi la juniori, unde luptă de la egal la egal cu voleibalişti mai mari ca vârstă, cu un an, doi şi chiar trei. Pe de altă parte, echipa de seniori de la CSM Suceava nu poate să-şi propună obiective foarte îndrăzneţe, adică promovarea în prima divizie, unde oricum n-ar avea resursele financiare să se prezinte. Totuşi, grupul de jucători experimentaţi din echipă, alături de juniorii din lot, au făcut meciuri bune în ultimele două sezoane, jucând de la egal la egal cu adversari ce investesc mulţi bani în jucători cu experienţă, ce au jucat mulţi ani în primul eşalon.

Juniorul Alexandru Raţă a ajuns în primul 7 al echipei de seniori de la CSM

În acest moment, echipa de seniori de la CSM Suceava are şase jucători de la juniorii Liceului cu Program Sportiv, Eduard Cazacu fiind ultimul legitimat în această pauză competiţională. Eduard este încă la cadeţi, dar joacă şi la echipa de juniori LPS, iar din acest an şi la seniori. La începutul sezonului trecut, echipa de seniori i-a făcut dublă legitimare internaţionalului Alexandru Raţă şi lui Vlad Buhu, primul ajungând în acest moment în primul 7. La mijlocul sezonului trecut a fost legitimat şi Ştefan Verciuc, iar de la începutul acestui campionat, Gheorghe Buiciuc şi Tudor Ştreangă.

„În linii mari sunt mulţumit de evoluţia acestor juniori, care astfel au şansa să capete o experienţă mult mai mare şi mai rapidă, în condiţiile în care joacă împotriva unor jucători de nivel superior. Cei şase, alături de Marius Bortă, sunt de altfel şi primul 7 de la echipa noastră de juniori de la LPS Suceava, în timp ce Alexandru Raţă şi-a făcut loc în primul 7 la seniori. În această perioadă de pauză competiţională am făcut două meciuri de pregătire în compania juniorilor de la LPS, utile pentru ambele echipe, dar mai ales pentru juniorii cu care suntem pe primul loc în serie, deşi avem cea mai mică echipă ca vârstă. Andrei Sasu a avut probleme medicale la plămâni în această perioadă, dar sper ca de luni să revină la antrenamente”, a explicat antrenorul Tudor Orăşanu.

Seniorii suceveni vor relua campionatul sâmbătă, 27 ianuarie, când vor primi vizita celor de la VCM LPS Piatra Neamţ, în a doua etapă din retur. CSM Suceava mai are de disputat o restanţă, meciul din prima etapă a returului ce trebuia să se desfăşoare în luna decembrie, cu CTF Mihai I Bucureşti, fiind amânat la cererea oaspeţilor, care aveau mai mulţi jucători la loturile de juniori. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.