CSM Suceava reia campionatul cu un meci în fața propriilor spectatori

După trei săptămâni de pregătire, echipa de volei seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava va relua mâine, de la ora 12.00, meciurile oficiale din seria de est a Diviziei A2 cu o partidă pe teren propriu, la sala Unirea, în compania uneia din candidatele la promovare, VCM Piatra Neamț. În toată această perioadă, sucevenii conduși de pe bancă și din teren de Tudor Orășanu s-au pregătit la Suceava, deoarece n-au avut posibilități pentru un stagiu de pregătire la munte. În plus, meciuri test au făcut doar cu juniorii de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, mai ales că o parte dintre ei au dublă legitimare și evoluează și la seniori, echipa de juniori fiind pregătită tot de antrenorul Tudor Orășanu. Tot în această perioadă, sucevenii au mai legitimat un jucător tânăr de la LPS, Eduard Cazacu, acesta fiind al șaselea jucător de la juniori ajuns la seniori, după Alexandru Rață, Vlad Buhu, Ștefan Verciuc, Gheorghe Buiciuc și Tudor Ștreangă.

În meciul din tur, de la Piatra Neamț, echipa suceveană a pierdut cu scorul de 1 – 3 la seturi, la capătul unui meci în care CSM-ul putea să conducă cu 2 – 0, dar în primul set au fost dezavantajați de mai multe decizii ale arbitrilor, după ce-au condus trei sferturi din set.

„Ne așteaptă un meci greu cu Piatra Neamț, mai ales că este una din cele trei candidate la promovare. În tur am avut o șansă să facem o surpriză și sper ca sâmbătă să facem un joc foarte bun și să obținem prima victorie cu o candidată la promovare. În același timp ne dorim cât mai mulți spectatori la sală, la fiecare meci din acest campionat, care să ne încurajeze și cărora să le oferim un spectacol sportiv cât mai bun. Mulțumim domnului primar Ion Lungu și consilierilor municipiului Suceava pentru sprijinul pe care ni l-au oferit pe final de an, fără de care ne-am fi despărțit de cel puțin doi jucători importanți din echipă. Sperăm ca Primăria și Consiliul Local Suceava să fie în continuare alături de noi”, a explicat antrenorul Tudor Orășanu.

Clasament

                                      T       C       C1     P       P1     Pct.  

1. CS Rapid București  6       4       1       1       0       15    
2. CSU Știința București       6       4       1       0       1       14    
3. VCM Piatra Neamț            6       4       0       1       1       13    
4. CSM Suceava           5       2       0       0       3       6      
5. CTF Mihai I București      5       1       0       0       4       3      
6. CSM Râmnicu Sărat          6       0       0       0       6       0      
                                                                                                                               

          Legenda                                                                                                                

C       Jocuri câștigate cu 3-0 și 3-1                                                                                 
C1     Jocuri câștigate cu 3-2                                                                                 
P       Jocuri pierdute cu 2-3                                                                         
P1     Jocuri pierdute cu 1-3 și 0-3  
 
Sursa foto + text: monitorulsv.ro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.