CSM Suceava a învins liderul seriei, Rapid Bucureşti

Sâmbătă, în etapa cu numărul nouă din seria de est a Diviziei A2 la volei masculin, echipa Clubului Sportiv Municipal Suceava a reuşit să se impună în faţa liderului la zi din clasament, CS Rapid Bucureşti. Sucevenii coordonaţi din teren şi de pe bancă de antrenorul jucător Tudor Orăşanu au făcut un meci foarte bun în faţa propriilor suporteri la sala Unirea şi au câştigat, cu 3 – 2 la seturi, disputa cu o echipă ce pornea favorită prin prisma rezultatelor, dar şi a lotului în care se regăsesc mai mulţi jucători ce au evoluat ani buni în primul eşalon. Echipa CSM a reuşit această performanţă, deşi unul dintre cei mai importanţi jucători, ridicătorul Andrei Sasu, a urmărit meciul din tribune, din cauza unei accidentări la un deget. Locul său a fost luat de juniorul Ștefan Verciuc, care s-a achitat de sarcinile trasate la începutul partidei. Sucevenii au câştigat primele două seturi şi au fost la un pas să încheie meciul în setul trei, dar oaspeţii au revenit şi au egalat situaţia, după 25 – 23 şi 25 – 21, setul decisiv aparţinând CSM-ului, care s-a impus cu 15 – 12. 

„Deşi oaspeţii erau favoriţi, echipa noastră a jucat fără presiune şi a reuşit un meci foarte bun, în care experienţa veteranilor s-a completat foarte bine cu entuziasmul şi dorinţa de afirmare a jucătorilor foarte tineri. Juniorul Verciuc Ștefan l-a înlocuit destul de bine pe Sasu şi şi-a respectat sarcinile, în timp ce Alexandru Raţă şi Dan Lupuleasa au avut evoluţii foarte bune, fiind principalii jucători ce au punctat în atac. La mijlocul partidei l-am introdus şi pe Eduard Cazacu şi astfel avem trei juniori în primii şapte. Partida se putea încheia şi cu o victorie categorică, cu 3 – 0, după ce în setul trei am avut şansa să conducem cu 24 – 23, după o preluare şi o pasă slabă a adversarilor şi un atac la care mingea a trecut printre mâinile lui Petraru, deşi a sărit foarte bine la blocaj. În deplasarea de la Bucureşti am fost ajutaţi cu transportul de domnul Dumitru Popescu, de la firma SUCT, şi domnul Eugen Girigan, cărora le mulţumim pentru sprijin. Sper să ne ajute şi-n continuare, mai ales că acum suntem într-o perioadă în care nu sunt încă bani”, a explicat antrenorul jucător al sucevenilor, Tudor Orăşanu.

La finalul săptămânii, CSM Suceava va încheia returul cu două meciuri în două zile, vineri urmând să joace pe teren propriu restanţa cu CTF Mihai I Bucureşti, iar sâmbătă, la CSM Râmnicu Sărat.

Rezultatele etapei a 9-a

Știinţa Bucureşti – VCM Piatra Neamţ 3-1
CSM Suceava – Rapid 3-2
CTF Mihai I – CSM Râmnicu Sărat 3-0

Clasament

                                      T       C       C1     P       P1     Pct.  
1. CSU Știinţa Bucureşti        9        7        1        0        1        23     
2. CS Rapid Bucureşti  9        6        1        2        0        22     
3. VCM Piatra Neamţ             9        6        0        1        2        19     
4. CSM Suceava            8        2        1        0        5        8       
5. CTF Mihai I Bucureşti       8        2        0        0        6        6       
6. CSM Râmnicu Sărat9        0        0        0        9        0       

           Legenda                                                                                                                            

C       Jocuri câştigate cu 3-0 şi 3-1                                                                                          
C1     Jocuri câştigate cu 3-2                                                                                 
P       Jocuri pierdute cu 2-3                                                                                  
P1     Jocuri pierdute cu 1-3 şi 0-3
 
 
Sursa foto + text: monitorulsv.ro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.