CSM Suceava joacă pe teren propriu meciurile din prima fază a play-off-lui

Echipa de volei seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava a terminat pe locul patru sezonul regulat din campionatul seriei de est a Diviziei A2, după trei echipe ce şi-au propus de la bun început promovarea şi-n consecinţă au investit foarte mult în jucători valoroşi, proveniţi din primul eşalon, CSU Știinţa Bucureşti, CS Rapid Bucureşti şi VCM Piatra Neamţ, ultima dorindu-şi revenirea în Divizia A1, după retrogradarea din vară. Cu un buget la limita supravieţuirii, echipa suceveană a contat în primul rând pe jucătorii cu experienţă, o parte ce se află spre finalul carierei, pe jucători ce au crescut aici şi acum se află la un nivel ridicat, dar mai ales pe generaţia ce vine din urmă, juniori promovaţi de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, unde sunt pregătiţi de antrenorul-jucător al CSM-ului, Tudor Orăşanu. La finalul acestei săptămâni, seniorii suceveni vor începe a doua fază a sezonului, prima din turneul play-off, o fază în care sunt angrenate toate echipele din serie, în funcţie de locul din clasamentul de la finalul returului, primele două clasate urmând să meargă mai departe fără să joace, deoarece seria are doar şase formaţii.

Sucevenii vor juca vineri şi sâmbătă, în sala Unirea, în compania ocupantei locului cinci, CTF Mihai I Bucureşti. Oaspeţii au acceptat să joace primele două meciuri la Suceava, în ideea că echipa calificată se va decide la Suceava, fără a fi nevoiţi să mai vină o dată, în caz de egalitate, în această fază jucându-se în sistemul cel mai bun din trei meciuri, cu meciul unu şi trei pe terenul echipei ce s-a clasat mai bine în sezonul regulat.

„Ne-am îndeplinit un obiectiv pe care nu avea cum să ni-l impună nimeni, ci doar noi, unul realist având în vedere bugetele echipelor ce se bat pentru promovare. Noi ne-am propus să câştigăm ambele meciuri din această primă fază a play-off-ului şi să mergem în turneul de patru din următoarea fază, acolo unde juniorii noştri să aibă parte de încă trei meciuri tari la seniori, fapt ce cu siguranţă îi va ajuta mult, aşa cum s-au dovedit şi mai multe din campionat. Eu nu ştiu dacă voi juca, deoarece am nişte probleme medicale, dar dacă voi intra în teren voi da totul să mergem mai departe. Cred că vor fi ultimele două meciuri la echipă, deoarece nu pot să mă împart în mai multe locuri, iar din această cauză nu pot să mă pregătesc cum trebuie”, a explicat antrenorul-jucător al echipei de seniori CSM Suceava, Tudor Orăşanu.

După această primă fază a play-off-ului, câştigătoarea din duelul de la Suceava, alături de VCM Piatra Neamţ, echipă ce joacă în compania celor de la CSM Râmnicu Sărat şi nu are cum să piardă, se vor întâlni într-un turneu de patru cu primele două clasate, CSU Știinţa Bucureşti, CS Rapid Bucureşti. După jocuri fiecare cu fiecare, primele două clasate vor merge la turneul de baraj pentru promovare, unde se vor lupta cu câştigătoarele din seria de vest, primele două urmând să promoveze în Divizia A1.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.