CSM Suceava a încheiat sezonul la turneul primelor patru din serie, de la Piatra Neamț

De vineri și până ieri, echipa de volei seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava a participat la Piatra Neamț la turneul celor mai bune patru echipe din seria est a Diviziei A2, ultima fază a turneului play-off. Deși porneau cu ultima șansă, sucevenii pregătiți de antrenorul Tudor Orășanu au terminat acest turneu pe locul al treilea și asta deoarece au câștigat un meci la masa verde. Vineri, în prima zi, CSM Suceava trebuia să joace cu cei de la CSU Știința București, dar adversarii au uitat să-și facă viza medicală și au pierdut la masa verde acest meci, ieșind astfel din lupta pentru primele două locuri, ce duc la turneul de baraj pentru promovare. Totuși, cele două echipe au jucat un set ce a fost câștigat de echipa suceveană. În a doua zi, CSM Suceava a pierdut cu 0 – 3 disputa cu Rapid București, iar ieri a cedat cu același scor în meciul cu gazdele de la VCM Piatra Neamț. În meciul doi, în lotul sucevean s-a aflat și juniorul Alexandru Rață, jucător ce se afla la Piatra Neamț cu echipa națională.

„Pot să spun că a fost un turneu foarte util, mai ales pentru cei șase juniori din lot, ce au jucat destul de mult la acest turneu. Eu sunt mulțumit de felul cum s-a mișcat echipa și în special jucătorii tineri, mai ales c-am întâlnit adversari de un nivel ridicat, cu jucători ce au evoluat mulți ani în prima divizie”, a explicat antrenorul sucevean Tudor Orășanu.

CSM Suceava a abordat acest turneu cu un lot format din jucătorii: Andrei Sasu, Lucian Huțuleac, Robert Petraru, Marius Gontariu, Dan Lupuleasa, Tudor Orășanu, Alexandru Rață, Ștefan Verciuc, Vlad Buhu, Tudor Ștreangă, Eduard Cazacu și Ștefan Verciuc.

La finalul turneului, Rapid București și VCM Piatra Neamț au ocupat primele două locuri și vor merge la turneul de baraj pentru promovare împreună cu primele două clasate din seria vest a eșalonului secund, la un turneu în care primele două locuri vor promova în Divizia A1.

Dacă seniorii au terminat sezonul, juniorii și cadeții din lotul CSM-ului vor continua pregătirea pentru cele două turnee semifinale, unde sunt calificați cu echipele Liceului cu Program Sportiv Suceava, pregătite tot de Tudor Ștreangă. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.