Seniorii de la CSM participă la turneul ce va desemna cele două echipe ce merg la barajul de promovare

De vineri şi până duminică, echipa de volei seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava va evolua timp de trei zile, de vineri şi până duminică, la turneul celor mai bune patru echipe din seria est a Diviziei A2, la Piatra Neamţ. Alături de voleibaliştii suceveni, pregătiţi de antrenorul Tudor Orăşanu, vor participa şi primele trei clasate din sezonul regulat, gazdele de la VCM Piatra Neamţ, CS Rapid Bucureşti şi CSU Ştiinţa Bucureşti. Teoretic, echipa CSM Suceava pleacă la acest turneu cu ultima şansă la primele două locuri ce duc la turneul de baraj pentru promovarea în Divizia A1, acolo unde se va lupta cu primele două locuri din seria de vest a eşalonului secund. În sezonul regulat, sucevenii au reuşit să producă surpriza şi să câştige duelul de acasă cu Rapid Bucureşti, în setul decisiv, dar şi să câştige două seturi în întâlnirile cu Ştiinţa Bucureşti şi un set cu VCM Piatra Neamţ.

„Vom pleca la Piatra Neamţ în ziua primului meci, pentru a face economie şi pentru că nu avem mult de mers până acolo. Pornim cu ultima şansă la cele două locuri calificabile, mai ales că vom juca cu echipe ce s-au întărit foarte mult cu jucători ce au evoluat şi-n prima divizie, iar noi promovăm juniorii crescuţi aici, ceea ce nu este un lucru rău. Vom avea trei meciuri tari, foarte utile în primul rând pentru jucătorii foarte tineri, adică juniorii, ce au nevoie de astfel de meciuri pentru a creşte în valoare. După părerea mea VCM Piatra Neamţ şi Ştiinţa Bucureşti sunt favorite să meargă mai departe, dar şi Rapidul are şansa sa”, a explicat antrenorul sucevean, Tudor Orăşanu, cel ce a anunţat că după terminarea sezonului va renunţa la postul de jucător.

Faţă de meciurile din sezonul regulat, din lot va lipsi Vlăduţ Mihuţ, jucător ce a renunţat la volei şi a plecat acasă, la Piatra Neamţ, acolo unde s-a angajat şi munceşte.

Vineri, la Piatra Neamţ va avea loc şi şedinţa tehnică unde se vor trage la sorţi cele şase meciuri ale turneului, în primele două zile urmând să se joace de la orele 16 şi 18, iar duminică de la 10 şi 12 sau 11 şi 13.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.