CSM Suceava va juca la Piatra Neamţ turneul final al seriei est din divizia secundă

chipa de volei seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava a aflat zilele trecute locaţia în care se va disputa a doua fază a play-off-ului din seria de est a Diviziei A2. Echipa VCM Piatra Neamţ a reuşit să câştige drepturile de a organiza turneul primelor 4 echipe din această serie, în perioada 13 – 15 aprilie. La Piatra Neamţ se va da lupta pentru cele două locuri ce duc mai departe în ultima etapă a sezonului, turneul de promovare în Divizia A1, de unde vor pleca în primul eşalon primele două echipe. Echipa suceveană, pregătită de antrenorul Tudor Orăşanu, a reuşit să treacă de turul I din play-off, după două partide câştigate în duelul cu CTF Mihai I Bucureşti, iar în turneul de la Piatra Neamţ va întâlni din nou cele trei candidate la turneul de promovare şi la accederea în primul eşalon, gazdele de la VCM şi cele două echipe din Bucureşti, CS Rapid şi CSU Ştiinţa.

„Vom avea trei meciuri grele cu echipele ce şi-au propus în acest sezon să promoveze, dar în acelaşi timp utile, în special pentru jucătorii tineri din echipa noastră, voleibalişti ce au nevoie de astfel de partide pentru a acumula experienţa necesară în sezoanele ce urmează, mai ales că deja se face schimbul de generaţii. După părerea mea, Piatra Neamţ şi Ştiinţa Bucureşti sunt favorite să meargă mai departe, dar şi Rapidul are jucători experimentaţi, ce au evoluat în primul eşalon. Acest sezon va fi ultimul pentru mine în calitate de jucător, deoarece am ceva probleme de sănătate şi nici programul nu-mi mai permite”, a explicat antrenorul sucevenilor, Tudor Orăşanu, cel ce pregăteşte şi echipele de juniori şi cadeţi de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, cu care s-a calificat în acest sezon la turneele semifinale şi de la care provin tinerii jucători promovaţi la echipa de seniori.

Printre juniorii de perspectivă se află şi Alexandru Raţă, jucător ce după terminarea returului a plecat în cantonament cu echipa naţională de juniori sub 20 de ani, cu care la finalul lunii va participa la calificările pentru Campionatul European, ce va avea loc la Ploieşti.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.