Un sezon dificil

Sezonul 2013 – 2014 se anunță unul foarte dificil pentru echipa de volei a Clubului Sportiv Municipal Suceava, din toate punctele de vedere, atât al finanțării, al lotului de jucători, dar mai ales a seriei grele în care va evolua. Zilele trecute, Federația Română de Volei a stabilit componența seriilor din Divizia A2, în seria de est, în care vor juca și sucevenii existând alte opt echipe, marea majoritate fiind echipe cu pretenții, precum Știința Bacău, Steaua București, Tomis II Constanța, Dacia Buzău, Tricolorul Ploiești, Rapid București, dar și Bravol Brașov sau CSU Știința București. Mai mult, federația a stabilit ca startul noului sezon să aibă loc pe 5 octombrie, în prima etapă, CSM Suceava urmând să evolueze pe terenul echipei Știința Bacău.

La fel ca mai toate sporturile din municipiul Suceava și din județ, și voleiul trece printr-o perioadă foarte grea în ce privește finanțarea, singura salvare fiind bugetul aprobat la Consiliul Județean Suceava, ce va fi folosit doar pentru a putea face deplasările. Mai mult, antrenorul Victor Pancu a pierdut în această vară mai mulți jucători experimentați, printre care Ștefură, Ursachi, Grigore, dar și doi jucători tineri de valoare, Ștefan Lupu, ce a plecat la Piatra Neamț și Andone, sportiv ce a ajuns la CSM București.

„Va fi un sezon mult mai dificil decât precedentele și va trebui să ne adaptăm la condițiile actuale și mai mult să rezistăm cât putem. Știm că nu sunt bani și trebuie să găsim soluții, deoarece în acest moment ne bazăm doar pe finanțarea de la Consiliul Județean, cu care încercăm să acoperim toate deplasările. Din păcate, nu am putut avea un cantonament, jocuri de verificare, nu avem bani de echipament, de indemnizații și alte cheltuieli. Mai mult, vom avea o seriei foarte dificilă, în condițiile în care nu am putut să ținem mulți jucători experimentați, din primul șase”, a explicat antrenorul Victor Pancu.

Tehnicianul sucevean a mai adăugat că în acest sezon, echipa pe care o conduce nu va avea un obiectiv prea mare și se va descurca în teren cu ce jucători au rămas în lot. Ca în fiecare an, echipa suceveană va promova și jucători foarte tineri, ce vor trebui să se adapteze cât mai repede. Astfel, la Suceava a venit un jucător de la Bistrița, Dragoș Marc, ce a intrat la facultate în Suceava, doi sportivi ce au terminat junioratul la CSȘ „Nicu Gane” din Fălticeni, Emanuel Amariei și Andrei Tanase, dar și un jucător de la LPS Suceava, Alexandru Scurtu. 

Sursa : www.monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mai multe din această categorie: CSM Suceava a început cu dreptul noul sezon »

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.