CSM Suceava începe un nou sezon, mult mai dificil decât precedentele

Voleibaliștii echipei de seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava vor începe astăzi un nou sezon în seria de est a Diviziei A2, unul ce se anunță cel mai greu din ultimii ani, atât din punct de vedere financiar, al lotului sau al echipelor din serie. Sportivii pregătiți de antrenorul Victor Pancu vor evolua în prima etapă pe terenul echipei Știința Bacău, într-o partidă programată să înceapă azi, de la ora 15.00. Din cauza lipsei banilor, sucevenii vor pleca la Bacău tot astăzi, mai ales că în sala unde se va juca meciul este programat înainte un meci al echipei locale de handbal. La fel ca majoritatea sporturilor din oraș sau județ și voleiul trece printr-o criză profundă, ce a afectat atât programul de pregătire, unul incomplet, cu doar un singur meci de pregătire, la Piatra Neamț, acolo unde jucătorii au mers pe banii lor. Din păcate, imposibilitatea de a oferi niște condiții minime jucătorilor i-a făcut pe suceveni să piardă mai mulți sportivi de perspectivă, precum Ștefan Lupu, plecat la Piatra Neamț și Cosmin Andone, la CSM București, dar și cu experiență, precum Adrian Grigore, ce le va fi adversar la Ploiești, dar și Sebastian Ursachi. Mai mult, chiar dacă în vară au renunțat și la Ștefan Ștefură, sucevenii au apelat din nou la serviciile sale, deoarece au rămas descoperiți pe postul de al doilea trăgător principal.

„Ne-am pregătit cât am putut și mergem să ne batem în teren, dar vom vedea la urmă cât vom rezista. Din păcate, lipsa resurselor a scăzut foarte mult și motivația jucătorilor, o parte dintre ei preferând să plece la alte echipe sau să se lase de volei. Vom încerca să facem față și să nu fim ciuca bătăilor într-o serie mult mai dificilă decât în anii trecuți. Am promovat și patru juniori, care nu pot fi în primii șase, dar pe care îi vom folosi când avem ocazia, pentru a crește în valoare și experiență”, a declarat antrenorul Vicor Pancu.

CSM Suceava va reveni în fața propriilor suporteri pe 19 octombrie, când în etapa a treia vor primi vizita echipei Dacia Buzău. 

Sursa : www.monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.