Grand Prix-ul „Cristina Casandra” a ajuns la a noua ediţie

Sâmbătă, începând cu ora 10.00, pista de atletism a stadionului Areni va fi gazda celei de-a 9-a ediţii a Grand Prix-ului „Cristina Casandra”, o competiţie ce a devenit una de tradiţie pentru oraşul şi judeţul Suceava, dar şi pentru zona Moldovei. La acest concurs pot participa toţi iubitorii mişcării, indiferent dacă sunt legitimaţi sau nu, la toate cele cinci categorii de vârstă, prichindel, unde se va alerga 250 de metri,  copii II – 800 de metri, juniori III – 15.00 de metri, open - 3.000 de metri şi veterani – 1.500 de metri.  

„Membrii Asociaţiei Judeţene de Atletism sunt bucuroşi să poată participa la organizarea acestui concurs de atletism de nivel naţional. La următoarea ediţie încercăm să aducem sportivi din Ucraina, de la Cernăuţi, şi din Republica Moldova, de la Chişinău şi Ungheni, astfel încât concursul să devină unul internaţional. De aceea voi solicita şi-n scris sprijin Consiliului Local şi Judeţean, dar şi Primăriei Suceava”, a declarat preşedintele AJA Suceava, Sorin Raţă.         

Soţul şi antrenorul Cristinei, dar şi partenerul ei în organizarea evenimentului, Silviu Casandra, a menţionat că la categoria prichindel va încerca să-i urce pe podium pe toţi participanţii, astfel încât să nu fie copii care să se simtă neglijaţi sau să fie dezamăgiţi.

„Suntem foarte bucuroşi că reuşim şi-n acest an să organizăm această competiţie ce deja este o tradiţie pentru oraşul şi judeţul Suceava. Începând cu această ediţie avem o categorie nouă în concurs, cea dedicată veteranilor, la care startul se va da la ora 11.25. Zece minute mai târziu va fi categoria Prichindel, una ce a avut succes şi anul trecut, ce este dedicată copiilor de grădiniţă, pe care îi aşteptăm să alerge împreună cu părinţii. Încercăm astfel să-i familiarizăm cu stadionul, cu pista de concurs şi cu ceea ce înseamnă fenomenul atletism”, a precizat Silviu Casandra.

Cristina Casandra aşteaptă la stadion cât mai mulţi copii şi părinţi

Cea mai emblematică atletă a CSM Suceava, Cristina Casandra, speră ca la această ediţie să participe mult mai mulţi copii, dar şi părinţi.

„Sunt foarte mulţumită şi bucuroasă că am ajuns la a noua ediţie a acestui concurs. Faptul că avem continuitate ne arată faptul că atletismul este apreciat şi începem să urcăm în valoare pe această ramură de sport. Aşteptăm şi de această dată mulţi concurenţi, în primul rând pe cei ce practică deja atletismul de performanţă, dar şi pe cei ce fac de plăcere. Acest concurs se îndreaptă către toate ramurile de sport şi pentru copii ce nu fac încă performanţă şi vor să practice un sport. Atletismul este baza tuturor sporturilor şi de aceea aş vrea ca de acum încolo acest concurs să fie un criteriu de selecţie pentru copii ce vor să practice atletismul. Aşteptăm concurenţi din tot judeţul şi sper ca profesorii de sport să se sensibilizeze şi să aducă mai mulţi copii la stadion. Faptul că avem categorii la veterani şi prichindei ne facem să credem că şi părinţii vor alerga alături de copii şi vor fi un exemplu pentru ei”, a explicat Cristina Casandra.

Directorul adjunct al unuia din partenerii concursului, Valerică Gherasim, de la CSM Suceava, a venit la conferinţa de presă îmbrăcat în trening şi a anunţat că va lua startul la noua categorie, cea a veteranilor.         

„Noi, adică CSM Suceava, suntem bucuroşi şi mândri că avem alături de noi familia Casandra, care de-a lungul timpului a avut cele mai bune rezultate de după revoluţie. Ţin să le mulţumesc, atât din partea mea, cât şi a colegilor de la CSM pentru sacrificiul şi dăruirea faţă club. La acest concurs oferim pista de atletism, iar dacă va ploua competiţia se va muta în sala noastră de atletism, iar în plus ne vom ocupa de mai multe aspecte necesare organizării unui astfel de grand prix”, a explicat Valerică Gherasim. 

La fel ca şi la celelalte ediţii, toţi participanţii vor primi câte o diplomă şi dulciuri, iar sportivii care vor urca pe podium vor pleca acasă şi cu medalii şi cupe din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Suceava, iar Cristina Casandra va oferi şi mai multe premii surpriză.

 

Sursa foto + text: 

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.